• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna

Beten

Här hittar du allt du behöver för ditt gäddfiske!

Gäddan är en riktig predator med många tänder och tveker inte att äta stora beten. Gäddan kan ta byten upp till halva dess egna storlek vilket gör det tacksamt när du ska välja bete för ditt gäddfiske.

Att fiska gädda kan man göra på många olika sätt och metoder. Du kan exempelvis trollingfiska, spinnfiska, flugfiska eller meta gädda. Bra fiskedrag som funkar väldigt bra är wobbler, jerkbaits, skeddrag eller gäddjiggar mellan 12 cm och uppåt. Det bästa gäddraget är självklart personligt men några av våra favoriter allmänt är: Buster Jerk, Westin Swim, Pig Shad, Mcrubber och Lazy Jerk.

Wobbler är ett bra bete som funkar för både trolling och att spinnfiska med. Gäddwobblers är nog det mest klassiska betet som de flesta tänker på när dem tänker på gäddfiske. Du kan anpassa djupet beroende vinkeln och storleken på skeden. Wobblers 10cm och större är ett vinnande koncept.

Skeddrag är en riktig klassiker till gädda! Ett mycket enkelt men också otroligt effektivt bete att fiska gädda med då det endast är att kasta ut och veva in med lite spinnstopp här och där. Det finns skeddrag som är vasskyddade som gör att du kan fiska dem i växtlighet utan att fastna.

Spinnare/Spinnerbait är två bra alternativ speciellt när det är varmare i vattnet. Spinnerbaits är vasskyddade vilket gör dem mycket effektiva att fiska med när gäddan står precis vid vasskanten och lurar.

Jerkbaits är ett wobbler utan sked där du som fiskare får själv "jerka" med spöt för att ge betet en sida-sida gång. Jerkbaits är ett mycket effektivt bete speciellt när det är kallt i vattnet då du kan fiska dessa mycket långsamt och fortfarande ha den gången man vill ha.

Förutom dessa hårdbeten ovan så är såklart gummibeten till gädda ett mycket populärt bete . En gäddjigg går att fiska på väldigt många olika sätt varesig det är snabbt, långsamt, djupt eller grunt. Jiggar är förmodligen det populäraste gäddbetet för tillfället och det förmodligen för att dem är så pass bra som dem är.

Gäddjiggar finns i några olika modeller som "swimbaits", "shadar" eller "curlytails".

Swimbaits har en bredare profil som trycker mycket vatten och gärna simmar uppåt vilket gör dem bra för att fiska ytligt. Exempel på swimbaits: Pig Shad, Bullteez och Prorex Sidekick.

Shadjiggar är smalare jiggar som vaggar fram och skär genom vattnet på ett lättare sätt än swimbaits. En shadjigg är lättare att fiska på djupare vatten då de som sagt skär vattnet på ett mer effektivt sätt. Exempel på shadjiggar: Shadteez, svartzonker pelagic och Jack Shad.

Curlytails är ett gummibete som saknar paddel och har en lång svans som är vinklad uppåt eller nedåt istället. Dessa jiggar fiskar effektivt även mycket långsamt och i droppen när betet sjunker. Curlytails med svansen nedåt är mycket stabilare än de med svansen uppåt. Vill du fiska snabbt med en curlyjigg som har svansen uppåt kan du helt enkelt bara vända på den så kan du fiska mycket snabbare. Exempel på curlytails: Beast curlytail, Beast twin tail.

Har du mer frågar om gäddfiske eller är det något du saknar? Besök vår butik eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig för ett lyckat gäddfiske!