• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna

Gummibeten

Här hittar du allt du behöver för ditt gäddfiske!

Gummibeten till gädda ett mycket populärt bete. En gäddjigg går att fiska på väldigt många olika sätt varesig det är snabbt, långsamt, djupt eller grunt. Jiggar är förmodligen det populäraste gäddbetet för tillfället och det förmodligen för att dem är så pass bra som dem är.

Gäddjiggar finns i några olika modeller som "swimbaits", "shadar" eller "curlytails".

Swimbaits har en bredare profil som trycker mycket vatten och gärna simmar uppåt vilket gör dem bra för att fiska ytligt. Exempel på swimbaits: Pig Shad, Bullteez och Prorex Sidekick.

Shadjiggar är smalare jiggar som vaggar fram och skär genom vattnet på ett lättare sätt än swimbaits. En shadjigg är lättare att fiska på djupare vatten då de som sagt skär vattnet på ett mer effektivt sätt. Exempel på shadjiggar: Shadteez, svartzonker pelagic och Jack Shad.

Curlytails är ett gummibete som saknar paddel och har en lång svans som är vinklad uppåt eller nedåt istället. Dessa jiggar fiskar effektivt även mycket långsamt och i droppen när betet sjunker. Curlytails med svansen nedåt är mycket stabilare än de med svansen uppåt. Vill du fiska snabbt med en curlyjigg som har svansen uppåt kan du helt enkelt bara vända på den så kan du fiska mycket snabbare. Exempel på curlytails: Beast curlytail, Beast twin tail.

För att rigga en gäddjigg görs på flera olika sätt. Många föredrar att tackla alla sina jiggar med shallowskruvar och sedan om man vill fiska djupare så hänger du bara på ett sänke efter önskat djup. Andra föredrar jiggskallar istället när du vill fiska djupare. En jiggskalle på gäddjiggar kan slita mer på gummibetet än en vanlig shallowskruv men har en mycket bra krokningsförmåga istället.

Stingers är extra krokar som man sätter på gäddjiggen när jiggen är stor. På stingers på vår hemsida står det rekommenderad storlek på jigg för just den stingern.

Har du mer frågar om gäddfiske eller är det något du saknar? Besök vår butik eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig för ett lyckat gäddfiske!