• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna

Gäddrullar

Här hittar du allt du behöver för ditt gäddfiske!

Gäddfiske är ett tungt fiske, tunga beten och stora fiskar. Utrustningen tar mycket stryk och krävs då att det är rejäla prylar. Ska du fiska mycket gädda med de större betena så behöver du en större rulle än vad du vanligtvis annars använder till exempelvis abborrfiske.

Haspelrulle eller Multirulle? Detta är främst en smak och tycke fråga men båda rullarna har fördelar och nackdelar mot varandra.

Den bästa haspelrullen för gäddfiske är en rulle i storlek mellan 3000-5000 storlek med en jämn och stark broms och rymmer ca 100m flätlina 0,20-0,28mm. En haspelrulle kan kasta väldigt långt med även lättare beten då linan hasplas av rullen utan något motstånd. Vid kast med tunga beten kan linan skära in i fingret du kastar med vilket kan vara obekvämt över tiden.

Den bästa multirullen för gäddfiske är en rulle i storlek 200-400 som har en bra kastbrom som hjälper dig kasta alla typer av beten. Även här ska rullen klara av att hålla ca 100m 0,25-0,45mm flätad lina. En rejäl broms som kan klara av att stoppa en gädda samt klara av kraften som kommer när du sätter mothugget. För att det ska vara bekvämt att fiska med en multirulle hela dagen är det viktigt att den är stor/liten nog för att passa i dina händer utan att det blir otympligt. Med en multirulle är dock mer användarvänlig att kasta tunga beten med än vad haspelrullen är.

Har du mer frågar om gäddfiske eller är det något du saknar? Besök vår butik eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig för ett lyckat gäddfiske!