• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna

Pirkar & Balanser

Pimpelfisket skiljer sig mycket till det traditionella spinnfisket. Bland fiskedragen som man använder på isen är designade för att fiskas upp och ned och inte fram och tillbaka som vanliga fiskedrag är. De vanligaste dragen som används är, pirkar och balanspirkar.

Pirkar finns i massor med olika former stora som små och i olika färger. De tacklas med antingen en limkrok som är en trekrok med en klick lim på i olika färger. Mormyrska kan också användas som krok under pirkarna. För att det ska bli extra effektivt kan du använda maggot eller liknande på kroken.

Balanspirkar är ett mer fisklikt drag som med hjälp av en sorts vinklad sked får balanspriken att simma ut åt sidorna när den sjunker som lockar fisken till hugg. Balanspirkar har två krokar på ovansidan pekandes snett uppåt och sedan en trekrok vid magen hängandes nedåt. Då balansarna har krokar uppåt så har de en tendens att fastna i isen på vägen upp ur hålet om hålet är för litet. Därför rekommenderar vi en lite större isborr vid fiske med balanspirkar.

Här finner du mängder med heta fiskedrag för isfiske!