• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna
  • Kundservice
  • Logga in

Engine Mount (drevmont.)

Vi på Olssons Fiske är experter på marinelektronik och har över 40 års erfarenhet av att sälja ekolod, plottrar och elmotorer. Vi har NÄSTAN alla tillbehör hemma i lager.

Minn Kota elmotorer är mycket bra elmotorer för fiske. Minn Kota har både frontmonterade och aktermonterade elmotorer. Minn Kota har även grundvattensankare för ankring ned till 4,5m djup som heter Minn Kota Talon.

Minn Kota Endura C2 heter de aktermonterade elmotorerna som passar till mindre båtar eller som extra motor. Endura C2 finns med olika styrkor och i två olika rigglängder. Minn Kota Endura har en teleskopisk rorkult, starkt tvingfäste och kommer med en inbyggd batteriindikator. Klicka här på texten för att komma till Endura C2.

Minn Kota elmotor frontmonterade har funktioner som aktermonterade elmotorer saknar. De har ankringsfunktion som håller sig på samma plats och justerar sig mot vind och strömmar, Autopilot som håller en kurs och justerar sig mot vind och strömmar. Du styr elmotorn antingen med en trådlös fjärrkontroll eller med en fotmedal som låter dig ha händerna fria medans du styr. Samtliga frontmonterade elmotorer från Minn Kota har Bluetooth (BT) funktion som gör det möjligt att styra din elmotor med telefonen. De finns i både söt- och saltvattensmodeller. De olika modellerna är Powerdrive, Terrova, och Ulterra. Samtliga frontmonterade elmotorer från Minn Kota har Bluetooth (BT) funktion som gör det möjligt att styra din elmotor med telefonen. Minn Kota är kompatibla att koppla samman med Humminbird ekolod som låter dig styra din elmotorn från din plotter.

Minn Kota Powerdrive är den enklaste modellen då den från förpackning saknar en GPS-puck (Heading sensor) som förbättrar ytterliggare GPS styrningen på motorn.

Minn Kota Terrova är den populäraste bland Minn kotas frontmonterade elmotorer. Terrovan är enklare att höja och fälla upp i båten än de tidigare modellerna, den kommer även med GPS-pucken (Heading sensor) som gör att ankringsfunktionen och autopiloten på Minn kota terrova är mycket mycket bra.

Minn Kota Ulterra har alla funktioner man kan tänka sig. Ulterran kan höjas/sänkas och fällas upp och ned med ett knapptryck. Detta är en mycket bra funktion speciellt om det är lite krångligt att ta sig till fören för att fälla ned motorn.

TIPS!

Kör med automatsäkring till motorn. Om något skulle hända med elen, så räddar du motorn.
Exempel på automatsäkringar: MKR-19 60AMotorguide 60A och Watersnake Automatsäkring 50Amp

Snabbkopplingar för att snabbt och smidigt koppla på och koppla av motorn. Blir även väldigt snyggt om du använder dig av en infälld koppling. Exempel på våra snabbkopplingar: Watersnake Hona/HaneMinn Kota MKR-20 och 70A Hona+Hane.

Om man ska placera batterierna längre bort än vad standardkabeln är, så behöver man anpassa rätt dimension av kabel. Det finns en bra formel att följa. W (effekt) x längd (både plus- och minus-kabel) / (dividerat) med 240 = dimension på kabel.

Har du fler frågor? Kontakta gärna vår kunservice!
Lycka till i valet av rätt elmotor!

 

 

0 produkter