• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna
  • Kundservice
  • Logga in

Tillbehör MotorGuide elmotor

Vi på Olssons Fiske är experter på marinelektronik och har över 40 års erfarenhet av att sälja ekolod, plottrar och elmotorer. Vi har NÄSTAN alla tillbehör hemma i lager.

Motorguide är ett amerikanskt företag som ingår i den enorma koncernen Brunswick Corporation. Motorguide har länge tillverkat elmotorer och det är ingen tvekan om att det är hög kvalitet på deras produkter.

Motorguide frontmonterade elmotorer XI5 och XI3 är båda kompatibla med samma tillbehör och extragrejer. Skulle något gå sönder på elmotorn finns många reservdelar att få tag på!

Motorguide snabbfäste finns i flera olika varianter med både vita och svarta i kompisit och ett i metall. För motorer 24v och uppåt rekommenderar vi metallfästet då det är betydligt stabilare.

Motorguide har ett bra utbud med propellrar som alla har olika egenskaper. Vi har testat att byta ut en tvåbladig propeller mot en trebladig. Skillnaden var en ökad toppfart på 1 knop extra och en starkare upplevelse i övrigt.

Spana in detta videoklipp för skillnader mellan olika elmotorer!

TIPS!

Kör med automatsäkring till motorn. Om något skulle hända med elen, så räddar du motorn.
Exempel på automatsäkringar: MKR-19 60AMotorguide 60A och Watersnake Automatsäkring 50Amp

Snabbkopplingar för att snabbt och smidigt koppla på och koppla av motorn. Blir även väldigt snyggt om du använder dig av en infälld koppling. Exempel på våra snabbkopplingar: Watersnake Hona/HaneMinn Kota MKR-20 och 70A Hona+Hane.

Om man ska placera batterierna längre bort än vad standardkabeln är, så behöver man anpassa rätt dimension av kabel. Det finns en bra formel att följa. W (effekt) x längd (både plus- och minus-kabel) / (dividerat) med 240 = dimension på kabel.

Har du fler frågor? Kontakta gärna vår kunservice!
Lycka till i valet av rätt elmotor!

 

 

22 produkter