• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Linor till havsfiske

Havsfiske
Att fiska på havet är otroligt roligt, oavsett var i världen du befinner dig. Man vet liksom inte vad som hugger på betet.

Fisket kan bedrivas på så många olika sätt, och det behöver inte alltid vara riktat mot de största fiskarna. Att ligga och meta med räka ute på gullmarsfjorden, släppa ner en 500 grams jigg i jakt på hälleflundra i Nordnorge eller att popperfiska efter snabbsimmare i höjd med ekvatorn - allt har sin tjusning! Vi har grejorna!

LINOR TILL HAVSFISKE
Idag används nästan enbart flätad lina till havsfisket. Det har verkligen underlättat för oss havsfiskare; att kunna ha koll på om något är framme och smakar på betet 200 meter under båten, är häftigt.

Lagom dimension för havsfiske är 0,25-0,35 mm, beroende på vilken typ av fiske du bedriver och vad det är för lina, eftersom linan ofta är lite tjockare än vad som anges. Till tafsar och diverse metetackel används nylon. Det kan vara allt från 0,40 mm till plattfisk och mindre arter, 0,70-0,90 mm till vrakfiske, 1,0-1,4 mm till Norgefiske efter torsk och hälleflundra och ända upp till 1,6-1,8 mm till djupfisket nere på 150-400 meter efter långa och lubb.