• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Spön till havsfiske

Havsfiske
Att fiska på havet är otroligt roligt, oavsett var i världen du befinner dig. Man vet liksom inte vad som hugger på betet.

Fisket kan bedrivas på så många olika sätt, och det behöver inte alltid vara riktat mot de största fiskarna. Att ligga och meta med räka ute på gullmarsfjorden, släppa ner en 500 grams jigg i jakt på hälleflundra i Nordnorge eller att popperfiska efter snabbsimmare i höjd med ekvatorn - allt har sin tjusning! Vi har grejorna!

SPÖN TILL HAVSFISKE
Ett havsfiskespö skall som alla andra spön vara anpassat till det fiske du skall bedriva. Skall du ut och "pillemeta" på Öresund, så brukar ett spö med kastvikt på runt 50-100 gram vara lagom. Skall du du ut på vrakfiske utanför Måseskär på 100-meterskurvan så bör du kunna hantera en 300-400 grams pirk. Och skall du tämja en 100 kilos hälleflundra, så är det gött att ha ett ytterligare lite styvare spö. Om du vill ha ett enkelt spö att fiska sill och makrill med så funkar det fint med ett lite billigare spö, då är kanske inte känslan det viktigaste. Men skall du åka till Norge och ligga en vecka där, så se till att ha bra grejer som verkligen håller.