• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna

Flugfiske

Flugfiske efter gädda är bland de starkaste fiskarna man kan fiska efter med fluga i Sverige. Till skillnad mot de vanliga arterna som brukar flugfiskas som regnbåge, öring och harr så blir gäddorna utan tvekan mycket större och agressivare och bjuder upp på en mycket bra fight på flugutrustningen.

En gäddflugfiske utrustning behöver vara betydligt kraftfullare än en vanlig flugutrustning till ädelfisken. För detta fisket behövs högre klasser på spön och rullar där lättaste klassen inte bör vara lättare än #6/7 och tyngsta upp till ca #10 så som ett Scierra D-Fly 9' #8 . Hur du ska tänka på när du väljer rätta klassen beror på fiskens storlek och hur stora flugor du fiskar med. Vid valet av rulle så är det alltid bättre att välja en större rulle då du får snabbare hemtagning av linan plus att du får plast med mer backing på rullen.

Flugtafsen är även den en blandning av en vanlig gäddtafs och en flugtafs. Änden mot flugan ska gärna vara grövre än 0,30mm och i slutet är det bra att skarva på en wire som i sin ända har ett smidigt beteslås som du hakar i flugan i.

Du kan flugfiska gädda på precis alla sätt som du både spinnfiskar och flugfiskar. Båt är ett bra hjälpmedel men inget måste, du kan vada i grunda vikar och andra vattendrag för att fiska gädda eller varför inte använda din flytring som du brukar använda när du flugfiskar ädelfisken.

 

Vi har alla sportfiskeprylar du behöver för att lyckas med ditt gäddflugfiske!