• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Jerkbaitfiske

Spinnfiske efter Gädda är bland det populäraste fiskemetoderna som fiskas i Sverige. Alla kan spinnfiska gädda både från land, båt och från isen. Jerkbaitfiske kommer ursprungligen från USA och har slagit igenom med en jätte kraft i Sverige.

Spinnfiske är ett samlingsnamn som har samma betydelse som kastfiske som kan ligga personer närmare. Du kan fiska med jerkbaits som är ett hårdbete utan sked som går sida sida när du gör lätta ryck i spöt. Betet får en helt annorlunda gång jämfört med en traditionell wobbler. Jerkbaitfiske kan fiskas på väldigt grunt vatten men även på lite djupare vatten om du låter betet sjunka en bit. Kombinera detta med spinnstopp så är det ett extremt effektivt fiskesätt hela året runt. Bra jerkbaits är klassikern Buster Jerk, Lazy Jerk och The Pig. Jerkfiske fiskas med generellt kortare styvare spinnspön som kallas för jerkspö med en stark flätlina från 0,30mm och en slitstark multirulle för att klara av detta slitsamma fiske då du rycker betet konstant.

Med så stora fiskedrag som det faktiskt är så är det bra att ha respekt för krokarna. När du ska kroka av fisken så kommer krokarna att med största sannorlikhet sitta väldigt nära din hand. Då är det extra viktigt med en lång och stabil tång. Skulle du dock råka fastna med en krok i handen så är ett måste att ha med sig en powercutter för att kunna klippa kroken väl när olyckan är framme.

 

Vi har alla sportfiskeprylar du behöver för att lyckas med ditt gäddfiske!