• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Mete

Meta gädda med betesfisk är en metod som går att göras både från isen, land och från båten. Mete är en metod som har hamnat lite i skymundan men som vi vet så finns det inget mer fisklikt än en riktig fisk. Vi har alla produkter och tillbehör du kan behöva till ditt gäddmete.

Du kan använda både flöte och hålla fisken på ett kontrollerbart djup hela tiden i vattnet. Eller bottenmeta med en tyngd som håller fisken nere på botten. Båda har sina fördelar och fungerar olika bra i olika vatten.

Ett flötmetetackel är uppbyggt med detta i denna ordningen:

Bottenmetetackel är uppbyggt med deta i denna ordningen:

Gäddmete går att göra stationerat men också sakta dra dem efter båten som kallas för flötestrolling efter gädda. Många säger att om du vill fånga en riktigt stor gädda så är det flötestrolling du ska göra. Stora gäddor älskar betesfisk och snittvikten brukar generellt gå upp vid fiske med betesfisk.

Utrustningen till gäddmete behöver verkligen inte vara komplicerad alls. Du kan använda din vanliga gäddutrustning. Vill du satsa lite på gäddmete så är utrustningen ganska lik karpfiskeutrustningen. Ett bra spö är ett vanligt karpspö och en haspelrulle med en flätadlina i ca 0,20-0,30mm. Tacklet med kroken går att göra på massor med olika sätt. Det vanligaste är att använda wire med trekrok längst ner. Du kan sätta olika prälor med färg på och skedar i olika färger för att göra lite ljud och locka på fisken.

Vi har alla sportfiskeprylar du behöver för att lyckas med ditt gäddfiske!