• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Trolling

Gäddtrolling kan för vissa låta lite tråkigt med att du inte känner hugget eller att det blir ingen rolig drillning. Gäddtrolling är dock en mycket effektiv fiskemetod som gör att du kan täcka väldigt mycket vatten och testa många nya platser. Trollingen blir inte heller lika passiv som man kan tänka sig. Du håller ständigt koll på din kurs med båten, ser till att du ligger i ett bra område med båten och djupet med ekolodet och att dina beten är på rätt djup med rätt släp efter båten och självklart att det är rätt typ av bete som fiskar.

Trolling efter gädda i stort brukar ske med 2st till 6st spön bakom båten. För att fiska med mer än två stycken spön samtidigt så vill du få ut dina fiskedrag på sidorna av båten. Bästa lösningen till det är sidoparavaner som drar ut dina beten på sidorna av båten och du kan sjäv välja hur långt ut på sidorna du vill ha dina beten. Vårat största tips på sidoparavaner är Ghost Supracruz sidoparavaner som är dem bästa som finns på marknaden. En regel är att för att minska trassel är att de djupaste betena ska vara närmast båten och de ska även ha kortast släp bakom Ghost paravanen. Sedan ökar du släpet ju längre ut du har paravanen och ju grundare ska också betet gå på.

Jämför vi trollingfiske efter lax och öring mot gädda så kommer du att behöva lite kraftigare utrustning till gäddtrollingen. Gäddorna blir som vi vet väldigt stora och starka och då behövs också kraftigare utrustning för att drilla hem dessa giganter säkert. Ett bra spö att kika på är Westin W3 Predator eller Daiwa Accudepth Predator som har bra ryggrad men fortfarande bra känsla. Vi har många gäddtrollingspön på lager. Behöver du ett nya gäddtrollingset så har vi löst ett gäng mycket trevliga set att spana in. Rullen kan vara det samma som till trolling efter ädelfisk. Dock kan linan behövas bli lite tjockare som ca 0,45mm nylon. Tafsen behöver också ändras till en längre nylon eller fluorcarbontafs runt 1mm i tjocklek på ca 50cm-1m i längd och se till att ovanför lekandet på huvudlinan att det finns en gummipärla som förhindrar trollingparavanen att glida ner till wobblern och råka kroka av fisken.

Det viktigaste och roligaste av allt är ju fiskedraget. De flesta gäddbeten som fungerar till spinnfiske fungerar till trolling också. Dock finns det vissa beten som fungerar bättre än andra. Westin Platypus och Westins jätte är klassiker som fungerar till trolling och spinnfiske. Du kan även trolla gädda med stora skeddrag, gäddjiggar och tailbeten. Det kan vara väldigt effektivt att ändra sina betestyper när du trollar för att få hitta vad dem nappar på just den dagen.

Vi har alla sportfiskeprylar du behöver för att lyckas med ditt gäddfiske!