• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Linor till abborrfiske

Här hittar du alla typer av linor för alla typer av abborrfisken!

Linor för abborrfiske finns i regel i tre olika material. flätlina, nylonlina och flourcarbonlina.

Flätlina är den mest mångsidiga linan för abborrfiske då den funkar bra för alla typer av beten och på alla typer av abborre rullar. Flätlinan är helt stum och mycket stark även i tunna dimensioner. Rekommenderad tjocklek till abborrfiske är: 0,08mm-0,15mm

Nylonlina är ett billigare alternativ än flätlinan. Nylonlinan har stretch som gör det lite förlåtande som kan göra till mindre tappad fisk. Rekommenderad tjocklek till abborrfiske är: 0,20mm-0,30mm

Flourcarbon börjar bli vanligare och vanligare till abborrfiske. Fourcarbonen har stretch i sig och är sjunkande. Berkley Fluoroshield är en fluorocarboncoatad nylonlina som på så sätt blir nästan osynlig under vattnet samt tål betydligt mer slitage än en vanlig nylonlina.

Flourcarbon är även det bästa materialet att använda som tafs till abborrfiske. Den blir osynlig under vattnet och är tåligare än vanlig nylon.

Har du mer frågar om abborrfiske eller är det något du saknar? Besök vår butik eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig för ett lyckat abborrfiske!