• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna

Gädd och Gös flöten

Rödvita flöten är det man oftast tänker på när någon säger meta. Rödvita flöten är dock flöten som ganska dåligt visar när man har fisk. Man behöver blya ned ett rödvitt flöte relativt mycket.

För att enklare se när du har fisk ska du använda ett lätt flöte som inte kräver särskilt mycket för att dyka under ytan. Flötmete efter löja kräver ett mycket lätt flöte då det är små fiskar där är ett tävlingsflöte att föredra. Flötmete efter istället abborre, gös och gädda med betesfisk kräver ett större flöte då det betet du fiskar med är betydligt större. Som t.ex. ett stort gäddflöte.

Sedan finns det ännu större fiskar som går att meta efter som många saltvattensfiskar där bland annat Hälleflundra är en av de vanliga. Då krävs det ett ännu större flöte på flera hundra gram. T.ex. Kveiteduppen.

En bra tanke att ha med sig är att använda ett tillräckligt stort flöte för det betet du använder. Maggot är ju mycket små så då räcker det med ett litet tävlingsflöte. Gäddmete använder ju betesfisk som bete och då krävs ett större flöte som då ett gäddflöte.