• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna

Spön till mete

Metspön finns i en uppsjö av olika modeller. Allt från bambuspö, traditionella teleskopiska metspön, till avancerade feederspön. Metspön har dock lite olika egenskaper beroende på hur du vill meta och vilka metoder du använder.

Mete med ett vanligt rödvitt flöte kräver ingen avancerad utrustning. Här räcker det med en träpinne egentligen. För att du dock ska ha ett roligare fiske så rekommenderar vi starkt att man köper ett metspö. Ett längre metspö som alltså är längre än 3-4m är att rekommendera då du kommer några extra meter ut från båten eller strandkanten. Vanliga metspön kallas också för toppknutna metspön. Det är alltså att du knyter linan direkt i toppöglan på metspöt. Om du vill skippa att knyta varje gång så ska du köpa ett "Stonfo revfäste". Det är en hake som du sätter på spöt istället för toppöglan och då kan du lättare byta tackel på dina metspön.

Feedermete innebär att man fiskar med andra spön som du kan kasta med. Dessa feederspön har en mjukare topp för att du lätt ska kunna se huggen. Ett feederspö funkar jättebra att använda som ett bottenmetespö. När du köper ett sådant spö brukar du också få med flera olika typer av toppar så att du kan justera känsligheten på toppen efter vad du fiskar.