• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Lina till trollingfiske efter röding

Spana in vårt breda sortiment av fiskeprylar och tillbehör till trollingfiske efter röding.
Här har vi samlat massor av bra grejer till ett lyckat trollingfiske efter röding. Klicka på önskad produktkategori så hittar du heta prylar för just ditt fiske.

Tips från proffsen till ditt rödingfiske:

Till trollingfiske efter röding ska du inte använda för grov utrustning eftersom fisken oftast väger mellan 1-2,5 kg. Du hittar ofta rödingen nere på 15-35 meters djup, speciellt sommartid.

RULLE
Använd en rulle i mellanstorlek med en linkapacitet på 200 meter/0,35 mm, då har du marginal även om det hugger en stor bonuslax.

SPÖ
Ett mjukt spö på 7-8 fot är att föredra.

LINA
En flätlina på ca 0,30 mm eller en nylonlina på 0,35-0,40 mm funkar fint. Använd gärna en fluorocarbonlina som tafs i 0,30-0,35 mm.

BETE
Rödingen hugger gärna på snabba snurrande beten, t. ex. spinnare och tacklade betesfiskar, men även på skeddrag och wobbler.

DJUPRIGG
En djuprigg är otroligt bra när rödingen simmar djupt. Då kan du fiska med lätta redskap nere på rätt nivå, utan att behöva släpa på tunga sänken och paravaner när du drillar fisken.

TILLBEHÖR
Olika typer av lockblänken och blänkelängor är viktiga tillbehör för ett lyckat fiske, eftersom rödingen gillar bling-bling. Spöparavaner, t.ex dipsy divers och Steenson-paravaner, kan ochså användas. Se till att ha räkneverk på rullarna så att du kan komma ner på samma nivå när du släpper ut nästa gång.