• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Rullar till vertikalfiske efter röding

Spana in vårt breda sortiment av fiskeprylar och tillbehör till vertikalfiske efter röding.
Här har vi samlat massor av bra grejer till ett lyckat vertikalfiske efter röding. Klicka på önskad produktkategori så hittar du heta prylar för just ditt fiske.

Tips från proffsen till ditt rödingfiske:

RULLAR
En lågprofilsrulle används oftast till all sorts vertikalfiske, även till rödingvertikal. Detta är för att man har ett bra grepp om rullen och man har bättre kontroll på betet.

En rulle med hög utväxling är mycket effektivt, då man oftast fiskar på djup mellan 20-40m. Även att det nästan aldrig går att veva bort ifrån en röding. De är som torpeder i vattnet och simmar extremt snabbt.

Om man kör med lättare beten så kommer det ta lång tid att få ned sitt bete till de önskade djupet. Så kvaliteten är A & O när det gäller att ha en effektiv rulle där linan löper ut snabbt.

SPÖN
Ett spö som är 6-7 fot med en bra ryggrad är bra att köra med när man kör skeddrag/pilkar. Då man vill kunna få betet att röra sig som man vill även med mycket lina ute. Ett vekt spö böjer sig endast när man gör små ryck med betet. Om man kör mycket med jigg så fungerar mjukare spön lika bra som ett styvare, då man endast vevar in betet.

LINA
Kör så tunn lina man vågar. I och med att man fiskar på djupa vatten så finns det alltid risk att betet eller linan dalar iväg åt sidan. För att minska risken för detta är en tunn spunnen lina optimal. 0,10-0,15mm.

TILLBEHÖR
Testa att pimpa dina beten med reflextejp, eller häng fast en spinnarsked vid kroken. Det går även att trycka in rasselkammare i jiggarna för att få dessa ännu mer effektivare.

EXTRA TIPS!
Sök efter branter eller strukturer unRder vattnet som kan locka till sig betesfisk. Där står alltid rödingen. Kanter på 20-30m brukar vara extra heta.

När en röding simmar efter ditt bete och inte hugger, men ändå hänger med hela vägen upp till båten; håll kvar betet några meter ned. Håll helt still i några sekunder. Då brukar de hugga.

Och håll i grejerna! För när en röding hugger, då blir det åka av!