• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna

Linor till trolling

Hos oss hittar du fiskelinor för trollingfiske från välkända kvalitetsmärken till superlåga priser.

Det vanligaste valet av lina till trollingfiske är en nylonlina. Den största fördelen med en nylonlina till detta fiske är att den har en viss mängd stretch i sig som gör den förlåtande. Stretchen gör att det inte blir så ryckigt mellan fiskare och fisk under fighten samt vid fiske med ytparavaner minskar risken att linan släpper från utlösaren.

Flätlina till trollingfiske kan också ha sina fördelar. En flätlina saknar stretchen helt och är istället helt stum. Detta är populärare vid långsammare fiske eller när man vill ha en mer direkt kontakt med sitt fiskedrag. Flätlina är bra vid fiske med djupparavaner för att man kan gå ned i tjocklek som minskar vattenmotståndet och kommer ner till djupare vatten.

Som tafs till trollingfiske är flourcarbon det populäraste och enligt oss det bästa valet. Flourcarbonlina är starkare, lite mindre stretch och tåligare än en vanlig nylonlina.

Tips: Kontrollera ofta efter slitage och skicket på din fiskelina samt så att det är tillräckligt mycket lina på rullarna.

Har du mer frågar om trolling eller är det något du saknar? Besök vår butik eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig för ett lyckat trollingfiske!