• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Fjäderringstänger

Verktyg & Tänger

Verktyg är din bästa vän i fiskevärlden. Från din livs första fisk till den gången du råkar sätta en krok i fingret. Att ha med sig kvalitetsverktyg behöver inte vara dyrt och du klarar dig med endast ett par stycken olika. Tänk på att alltid välja en längre tång än vad du tror du kan behöva. Det är kommer man aldrig att ångra väl när man krokar en stor fisk som svalt betet djupt.


Avkrokningstången kommer i olika utföranden som ”Hook out” modellen eller den traditionella tångmodellen. Många avkrokningstänger kommer med fjäderringsöppnare och längst in en avbitare där du kan klippa linan.

Kraftig avbitare är en onödig pryl i mångas ögon tills du råkar sätta kroken i ditt finger eller att fisken tagit betet att du måste klippa kroken.

Bortser man från de stora tängerna och verktygen så är en liten sax som kan klippa flätlina också ett måste bland verktygen. Att ha en slö avbitare eller sax att försöka klippa flätlinan med är inte det lättaste så en smidig liten sax räddar humöret väl ute på sjön.

Sedan en våg, krokbryne och något att mäta fisken med är andra generella bra verktyg att ha med sig ut.