• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna
  • Kundservice
  • Logga in

Aktermonterad

Vi på Olssons Fiske är experter på marinelektronik och har över 40 års erfarenhet av att sälja ekolod, plottrar och elmotorer. Vi har NÄSTAN alla tillbehör hemma i lager.

Minn Kota elmotorer är mycket bra elmotorer för fiske. Minn Kota har både frontmonterade och aktermonterade elmotorer.

Minn Kota Endura C2 är de aktermonterade elmotorerna som passar till mindre båtar eller som extra motor. Smidiga motorer vid spinnfiske, trolling och vertikalfiske. Endura C2 finns med olika styrkor och i två olika rigglängder. Minn Kota Endura har en teleskopisk rorkult, starkt tvingfäste och kommer med en inbyggd batteriindikator. Klicka här på texten för att komma till Endura C2.

Tänk på att vid köp av en elmotor kan du aldrig ha en för stark elmotor. Ju starkare motor, ju längre och bättre klarar elmotorn av att driva båten.

 

TIPS!

Kör med automatsäkring till motorn. Om något skulle hända med elen, så räddar du motorn.
Exempel på automatsäkringar: MKR-19 60AMotorguide 60A och Watersnake Automatsäkring 50Amp

Snabbkopplingar för att snabbt och smidigt koppla på och koppla av motorn. Blir även väldigt snyggt om du använder dig av en infälld koppling. Exempel på våra snabbkopplingar: Watersnake Hona/HaneMinn Kota MKR-20 och 70A Hona+Hane.

Om man ska placera batterierna längre bort än vad standardkabeln är, så behöver man anpassa rätt dimension av kabel. Det finns en bra formel att följa. W (effekt) x längd (både plus- och minus-kabel) / (dividerat) med 240 = dimension på kabel.

Har du fler frågor? Kontakta gärna vår kunservice!
Lycka till i valet av rätt elmotor!

 

 

7 produkter