• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna
  • Kundservice
  • Logga in

Talon

Vi på Olssons Fiske är experter på marinelektronik och har över 40 års erfarenhet av att sälja ekolod, plottrar och elmotorer. Vi har NÄSTAN alla tillbehör hemma i lager.

Minn Kota elmotorer är mycket bra elmotorer för fiske. Minn Kota har både frontmonterade och aktermonterade elmotorer. Minn Kota har även grundvattensankare för ankring ned till 4,5m djup som heter Minn Kota Talon.

Minn Kota Talon BT ankrar snabbt och säkert på djup ner till max 15 fot (4,6m)(Olika beroende på modell). En Talon kan kännas som ett onödigt köp till din fiskebåt när du ändå har din elmotor och ett ankare. Dock så är detta en mycket bra investering för dig som ofta fiskar på grunt vatten utan att behöva skrämma fisk eller smutsa ned båten med ett ankare. Perfekt komplement vid gruntfiske där du snabbt vill kunna ankra och sedan lika enkelt komma loss. Talon monteras på akterspegeln och “skjuter” elektriskt ner ett spjut mot botten.

Minn Kota Talon BT finns olika utförande beroende på hur djupt du vill ankra.

Minn kota Talon är beställningsvaror. Vill du veta eventuell leveranstid tveka inte att höra av dig till vår kundservice!

TIPS!

Kör med automatsäkring till motorn. Om något skulle hända med elen, så räddar du motorn.
Exempel på automatsäkringar: MKR-19 60AMotorguide 60A och Watersnake Automatsäkring 50Amp

Om man ska placera batterierna längre bort än vad standardkabeln är, så behöver man anpassa rätt dimension av kabel. Det finns en bra formel att följa. W (effekt) x längd (både plus- och minus-kabel) / (dividerat) med 240 = dimension på kabel.

Har du fler frågor? Kontakta gärna vår kunservice!
Lycka till i valet av rätt elmotor!

 

 

3 produkter