• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Klarna

Ekolod & Plotter

Vi på Olssons Fiske har över 40 års erfarenhet av att sälja marinelektronik och erbjuder ett stort och brett sortiment av Garmin och Lowrance. Vi har alltid låga priser! Hittar du ett lägre pris hos någon annan återförsäljare? Mejla i så fall oss för bästa pris!

Ekolod är bland de bäste hjälpmedlen som finns idag. Ett ekolod ger dig ögon till vad som händer under ytan. Om du ej haft ett ekolod på din båt i din sjö tidigare så öppnar sig en ny värld.

Vad är ett ekolod?

Ekolod är samma sak som ubåtar och delfiner använder sig för att navigera i vattnet. Fast i denna kontex så används ekolodet för att veta vattendjupet, vad det är för botten och egentligen det viktigaste, finns det någon fisk! Ekolodet använder en givare som skickar ut pulserande ljudvågor genom vattnet i en viss frekvens. När vågorna träffar ett föremål som botten eller en fisk så reflekteras de tillbaka till givare och information samlas ihop och bildar bilden på ditt ekolod.

Dagens ekolod är mer avancerade än att endast se vad som händer under båten. Nu finns det såkallade sidoseendegivare som kan se mer än 50m per sida av båten och visa stenar, växtlighet och fiskar.

Är du endast intresserad av vad som händer just nu så är en "livegivare" något du ska spana in. Det är en betydligt dyrare givare än vad som brukar ingå till ett vanligt ekolod där en givare ingår. Livegivaren visar en bild som endast visar realtid där du ser fisken simma runt bland stenarna och sjögräset. Kastar du ut ditt bete i givarens riktning ser du ditt fiskedrag och även när fisken simmar efter och hugger! Vi säljer "livegivare" från Lowrance och Garmin. Garmins givare heter Livescope och de har tre olika modeller lvs32, lvs34 och lvs62xr. Lowrance "Livegivare" heter Activetarget.

Vi säljer ekolod från Garmin, Lowrance, Simrad och Deeper. Alla möjliga tillbehör du kan behöva och kan fixa en bra lösning till alla typer av flytetyg.

Behöver du hjälp att välja ett ekolod för just dig så tveka inte att höra av er till vår kundtjänst!