• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Rullar till havsfiske

Havsfiske
Att fiska på havet är otroligt roligt, oavsett var i världen du befinner dig. Man vet liksom inte vad som hugger på betet.

Fisket kan bedrivas på så många olika sätt, och det behöver inte alltid vara riktat mot de största fiskarna. Att ligga och meta med räka ute på gullmarsfjorden, släppa ner en 500 grams jigg i jakt på hälleflundra i Nordnorge eller att popperfiska efter snabbsimmare i höjd med ekvatorn - allt har sin tjusning! Vi har grejorna!

RULLAR TILL HAVSFISKE
Det finns massor av bra havsfiskerullar, från det lätta fisket med Ambassadeur 6000 eller en haspelrulle i 4000 storlek till rejälare rullar som Penn Rival, Penn Fathom eller Shimano Tekota och ända upp till riktiga tungviktare som Okuma Makaira MK-80.

En havsfiskerulle till lite ordinärt fiske, t ex vrakfiske på västkusten och Norgefiske, bör rymma ca 300 meter 0,28 mm flätlina. Den får gärna ha ett räkneverk, vilket underlättar när du fiskar efter pelagiska arter. Är det rent bottenfiske efter torsk och hälleflundra, så är en spakbromsad rulle att föredra. Den behöver då inte heller ha räkneverk.