• Fri frakt >1000 kr
  • Supersnabba leveranser
  • Personlig service
  • Betala med Walley

Laddare

Batteriladdare för din båt ser till att din båt förblir fungerande och redo inför nästa fisketur. Välj rätt laddare för just ditt batteri och för ditt system i din båt. Med laddare från Victron Energy så kan du bygga jättefina elsystem för just din båt så att det blir så bra och smidigt som möjligt.

Victrons laddare IP65 och IP67 funkar för både bly och litiumbatterier. Alla laddarna kommer med batteriklämmor och M8 öglekontakter. Förteckningarna IP65 och IP67 är olika klassningar hur vattentäta de är. IP65 är dammtät och skyddande mot vattentät till den mån att den klarar att få spolande vatten på sig från ett munstycke. IP67 är dammtät och vattentät så att den kan nedsänkas tillfälligt i vatten utan att ta skada. Alltså är detta laddare som går att montera i båten för att endast koppla in kontakten till strömmen för att börja ladda batterierna.

Alla Victron batterier har bluotooth anslutning som gör att via en app kan du se status på alla laddare och batterier. Du kan även ändra mellan alla 7 olika inställningar på laddningsalternativ.

Från Vitron finns även Orion DC-DC konverters som kan exempelvis går att koppla in till ditt startbatteri och när det laddas så laddas även batteriet till elmotorn.

Alltså du använder endast en laddare för att ladda ditt start/förbrukningsbatteri. Till det batteriet sitter det en Orion DC-DC 12/24V som laddar ditt 24V batteri till din elmotor. När du sen kommer hem kopplar du endast in kontakten till laddaren

 

TIPS!

Kör med automatsäkring till motorn. Om något skulle hända med elen, så räddar du motorn.
Exempel på automatsäkringar: MKR-19 60AMotorguide 60A och Watersnake Automatsäkring 50Amp

Snabbkopplingar för att snabbt och smidigt koppla på och koppla av motorn. Blir även väldigt snyggt om du använder dig av en infälld koppling. Exempel på våra snabbkopplingar: Watersnake Hona/HaneMinn Kota MKR-20 och 70A Hona+Hane.

Om man ska placera batterierna längre bort än vad standardkabeln är, så behöver man anpassa rätt dimension av kabel. Det finns en bra formel att följa. W (effekt) x längd (både plus- och minus-kabel) / (dividerat) med 240 = dimension på kabel.

Har du fler frågor? Kontakta gärna vår kunservice!